Кардиолог разкри маслото, което предпазва от инфаркт

Кардиолог разкри маслото, което предпазва от инфаркт Някои масла, противно на митовете за опасностите от мазнините, могат да бъдат полезни. Кардиологът Анна Кореневич разкри какво трябва да включите в диетата си в името на здравето на сърцето и кръвоносните съдове.
Продуктите, които съдържат омега киселини, ще помогнат да се отърват съдовете от холестеролни плаки, както и да ги поддържат по-еластични. Те традиционно се съдържат в големи количества в сьомгата и сьомговата пъстърва. 
Но по-бюджетен вариант за попълване на запасите от този полезен микроелемент са растителните масла. Например в лененото масло, отбелязва специалистът. Според Кореневич то е по-полезно за салатен дресинг от зехтина.
„Лененото масло е абсолютен рекордьор по съдържание на Омега-3. В 100 грама масло се съдържат 53 грама важна и есенциална киселина“, обясни кардиологът.
Маслата от коноп, орех и кедрови ядки носят не по-малка полза на тялото. Те задължително трябва да се консумират от хората, които вече имат проблеми със сърцето. Това ще помогне за предотвратяване на инфаркт, категорична е Анна Кореневич.
21.11.2022, 15:28 часа
767 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha