Общинският съвет във Враца даде зелена светлина за построяването на втори лъчелечебен център в КОЦ-а

Общинският съвет във Враца даде зелена светлина за построяването на втори лъчелечебен център в КОЦ-а Общинският съвет във Враца увеличи сумата, необходима на Комплексния онкологичен център за изграждане на втори лъчелечебен център. След одобрените нови 300 000 лева, сумата достигна 2 300 000 лева. 
Средствата са от бюджета на здравното заведение. Общинският съвет обаче трябва да даде одобрението си за тяхното усвояване. 
От КОЦ поискаха увеличението на сумата на база направена пазарна консултация. Инфлацията в сферата на строителството е голяма и по този начин ръководството на диспансера ще има по-голям избор след отварянето на офертите, каза съветникът Ирина Иванова, която внесе предложението в местния парламент. 
Някои от съветниците се противопоставиха с мотива, че сумата е достатъчна и скоро се очаква стабилизиране на пазара. Въпреки това предложението бе прието с 25 гласа „за“, 3 „против“ и двама въздържали се.
Вторият лъчелечебен център ще бъде над вече съществуващия такъв в КОЦ-Враца. За целта ще бъде вдигнат втори етаж. Ще бъде пристроен и втори бункер, в който ще бъде разположен линеен ускорител. Това ще допринесе за по-качествено лечение на пациентите и на практика центърът ще работи постоянно, за разлика от досега, когато се налага дейността му да бъде спирана периодично за профилактика.
 
01.12.2022, 12:31 часа
1218 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha