Одобриха плащането на първата вноска за осемте самолета F-16

Одобриха плащането на първата вноска за осемте самолета F-16 Министерски съвет одобри допълнителни разходи в размер на 31 млн. лева по бюджета на Министерство на отбраната. С част от парите ще бъде платена първата вноска по закупуването на осемте нови самолети F-16, както и съпътстващи разходи за обучение и поддръжка. 
"Министерският съвет на Република България прие постановление, с което се одобряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2022 г.", съобщиха от правителствената пресслужба. 
"С приетия акт се осигуряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната в размер на 31 110 457 лева, необходими за заплащане на първата вноска по международните договори BU-D-SAD и BU-P-LBC за придобиване на 8 (осем) нови самолета F-16C/D Block 70, боеприпаси, средства за обучение, средства за поддръжка, резервни части, първоначална поддръжка и обучение за Българските Военновъздушни сили, както и за придобиване на многофункционална система за разпределение на информация - съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и свързана с нея поддръжка и оборудване", става още ясно от публикуваното решение, взето по време на редовното заседание на Министерския съвет в сряда. 
07.12.2022, 15:58 часа
277 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha