Двоен празник честваха хората с увреждания в Мездра /снимки/

Двоен празник честваха хората с увреждания в Мездра /снимки/ Двоен празник събра в Хотелски комплекс „Ариел“ в гр. Мездра хора с увреждания от общината: Международният ден на хората с увреждания - 3 декември, и 30-годишнината от създаването на общинската организация на Съюза на инвалидите в България (СИБ). 
Гости на тържеството бяха кметът на общината Иван Аспарухов, директорът на Общинския център за социални услуги и дейности Наталия Христова-Горанова и Габриела Недкова - началник отдел „Индивидуална оценка на хората с увреждания и социални услуги“ в Дирекция „Социално подпомагане“ - Мездра. 
Общинската организация на хората с увреждания в гр. Мездра е основана на 12 март 1992 г. Тя  е една от първите местни структури на СИБ в страната. В момента в нея членуват 118 души от града и от съставните села на общината, предимно възрастни хора. 
„През изминалите 30 години нашата организация се опитваше да бъде коректив и партньор на местната власт, каквато е и основната ни задача, заяви в приветствието си Камелия Петкова, председател на общинската организация на СИБ - Мездра. 
Не може да не споменем участието ни в различни инициативи, като например „Да изчистим България заедно“, Фестивал на изкуствата „Free fest: Mагията на Мездра”, „Капачки за бъдеще”, боядисване на великденски яйца, плетене на мартеници с благотворителна цел. Тези дейности се извършваха не само в града, но и в повечето села в общината, където имаме наши членове и които вземат активно участие в тях. 
Когато човек даде нещо от себе си във вид на труд и съпричастност, той се чувства значим и ние като организация се стремим да участваме където ни е възможно и където можем да бъдем полезни.“ 
От името на Община Мездра кметът Иван Аспарухов връчи поздравителен адрес до общинската организация на СИБ и подари на хората с увреждания икона на Св. Богородица с Младенеца, която да ги закриля. 
„Поздравявам ви за волята и куража, с които посрещате и преодолявате предизвикателствата на времето, за несломимия дух и стремеж да отстоявате правото си на пълноценен живот, пише в поздравителния адрес от кмета на община Мездра. 
Вие сте истинските герои на нашето време, защото ежедневно водите битка не само за своето физическо оцеляване, но и за достойно съществуване. 
Уверявам ви, че и занапред можете да разчитате на нашата подкрепа за решаването на вашите проблеми, за осигуряването на социална защита и за създаването на условия за пълноценното ви участие във всички сфери на обществения живот. 
Бъдете здрави, все така задружни и борбени - и никога не губете вяра и надежда в доброто!“ 
От Общинския център за социални услуги и дейности зарадваха хората с увреждания с торта и пакети с хранителни продукти - дарение от Фондация „Българска хранителна банка“, а от Дирекция „Социално подпомагане“ им връчиха поздравителен адрес и ги изненадаха приятно с изпълнение на тракийски танц „Гроздана“ от Ансамбъл „Мездра“ с художествен ръководител Мирослав Аспарухов.  
 
07.12.2022, 16:45 часа
615 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha