Илиян Василев: Номинацията на Николай Павлов за енергиен министър е все едно Ал Капоне да пази хазната

Илиян Василев: Номинацията на Николай Павлов за енергиен министър е все едно Ал Капоне да пази хазната Енергийният експерт и дългогодишен дипломат Илиян Василев коментира на страницата си във Фейсбук предложените от проф. Николай Габровски лица за министри в неговия проектокабинет:
"Прочетете какво съм писал вчера - лица под наем. Но номинацията на разследвания от прокуратурата Николай Павлов за министър на енергетиката е все едно да назначиш Ал Капоне за ковчежник на държавното съкровище.
Кандидатурата на Милена Плугчиева - която е президентско предложение, говори недвусмислено - кабинетът е Радев - Борисов - Пеевски. Но това с Николай Павлов трепе, човекът причинил 1 милиарда евро щета на България!? Гледам документите, които доказват престъпно действие, но в света на Борисов и Радев това няма никакво значение.
Ще има правителство - ако не в сряда, то със сигурност с третия мандат, за да дадат възможност на Нинова да излезе с номера за спасяването на нацията.
Протестите са неизбежни. И този път пред президентството. Румен Радев е баел над този кабинет. Винаги когато имат нужда прибягват до кадри на НДСВ, от тези поливалентните",
недоволства бившият ни посланик в Москва.
Припомняме, че Николай Павлов и целият борд на директорите на „Булгаргаз“ бяха отстранени в края на януари. Павлов беше разпитван в качеството си на свидетел над пет часа в Софийската градска прокуратура. Тогавашният премиер Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков коментираха, че отстраненото вече ръководство на газовото дружество е застрашило националната сигурност. Причината — не са осигурени пълните количества азерски газ, който за момента е бил по-евтин от руския, за да могат да се предложат на потребителите по-ниски цени.
През 2015 г. Николай Павлов става финансов директор на „Булгаргаз“ ЕАД. От 2016 г. до началото на 2017 г. е изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД. От януари 2017 г. до май 2017 г. е служебен министър на енергетиката в правителството на проф. Огнян Герджиков. От май 2017 г. до февруари 2022 г. е изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД. 
12.12.2022, 14:40 часа
871 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha