ПП поканиха Александър Морфов за министър за културата

ПП поканиха Александър Морфов за министър за културата Режисьорът Александър Морфов е поканен от "Продължаваме промяната" да заеме поста министър на културата в техния проектокабинет, съобщи Lupa.bg. Както стана ясно днес, от ПП вече официално посочиха името на номинацията си за премиер - бившия министър на образованието в тяхното редовно правителство проф. Николай Денков.
Това е изненадващо, тъй като до последно се смяташе, че за премиер ще бъде посочен Асен Василев. В крайна сметка обаче от "Промяната" мърдо преценили, че кандидатурата на харвардеца допълнително ще изнерви и без това наострените срещу ПП парламентарни групи на ГЕРБ, ДПС, "Български възход" и "Възраждане", а е и подадена ръка към довчерашния коалиционен партньор БСП, с който сега са в ледени отношения.
Най-голямата изненада обаче безспорно щяла да е предложението на „Промяната” за министър на културата. След като по време на 7-месечното си управление се изложиха жестоко с недоразумението Атанас Атанасов, популярен като „просто Наско”, сега Кирил Петков и Асен Василев възнамерявали да поканят прочутия режисьор Александър Морфов. С него вече било разговаряно, но все още не е дал окончателен отговор, твърди седмичника „Уикенд”. Морфов вече втори месец е в епицентъра на земетръсен скандал в Народния театър с пиарката на трупата Велислава Кръстева, която е дългогодишен депутат от ДПС и бивше пресаташе на Ахмед Доган.
15.12.2022, 16:39 часа
436 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha