Издирваният за тероризъм британец остава в ареста

Издирваният за тероризъм британец остава в ареста Издирваният за тероризъм с червена бюлетина на Интерпол британец Дейвид Бодил остава за постоянно в ареста. Британският гражданин ще обжалва решението на съда. Той беше арестуван вчера в плевенското село Любеново.
При обиск на дума му във Великобритания са открити материали за подготовката на самоделни бомби и на незаконно притежавани оръжия и боеприпаси, както и литература, която да му помогне за изработването на самоделни бомби.
Бодил е пристигнал у нас на 19 ноември. Никой в Любеново не го заподозрял. Настанил се в имота на възрастен британски гражданин, за когото неофициално се твърди, че му е дядо. Той обаче напуснал страната ни преди 15 години, когато съпругата му починала. 
На 28 декември 2022 г. Районният съд в Лондон е издал заповед за неговото задържане, където срещу него се води разследване за това, че е нарушил Закона за взривните вещества на Великобритания.
В съдебната зала Дейвид Бодил заяви, че планирал да живее в България, а "откритите вещества са свързани с хобито му и никога не е имал намерение да навреди на някого."
11.01.2023, 16:00 часа
530 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha