Австрийският министър на здравеопазването иска да премахне всички ограничения за COVID-19

Австрийският министър на здравеопазването иска да премахне всички ограничения за COVID-19 В интервю за австрийския вестник „Кроне“ министърът на здравеопазването на Австрия Йоханес Раух заявява, че иска тази година да премахне всички закони и наредби за Ковид-19.
Така заболяването няма да подлежи на специална регистрация и практически пандемията ще се смята юридически за отминала.
По този начин животът в Австрия ще се нормализира, но системата на здравеопазването ще си извлече поуки. Мениджмънтът на пандемията ще бъде преструктуриран и ще бъдат разработени съответни планове, законът за епидемиите ще бъде нагоден към новите условия, тъй като „не е в състояние да се пребори с пандемия“. Министърът на здравеопазването не смята, че Ковид-19 ще изчезне, но Австрия е добре подготвена, тъй като са налични ваксини, медикаменти и специалисти наблюдават развитието на вариантите.
В страната все още е в сила наредбата, според която при посещение в болница или заведение за възрастни хора е задължителна маска тип ФФП2, във Виена се изисква и отрицателен ПСР-тест с давност 72 часа, както и маска в градския транспорт.
Заболелите от Ковид-19 не пазят карантина, но са задължени да носят маска тип ФФП2 в затворени помещения и на открито, когато са в контакт с други хора. До средата на годината е разрешена извънредна отпуска за родителите, чието дете е болно от Ковид-19 и трябва да остане вкъщи. Съществува възможност за получаване на неприсъствени дни на хора от рисковите групи, ако са с установена зараза от Ковид-19.
14.01.2023, 16:16 часа
385 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha