Грипът у нас: Къде има най-висока заболеваемост

Грипът у нас: Къде има най-висока заболеваемост Най-висока заболеваемост от грип има в Софийска област, в областите Габрово и Благоевград. Това каза на брифинг проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ).
По думите ѝ за тази седмица не се очаква да бъде обявена грипна епидемия за София град, тъй като стойностите на заболеваемост от грип са под средните за страната.
Във връзка с повишаването на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип DarikNews.bg припомня, че временни противоепидемични мерки са въведени в следните области:
- В област Ямбол грипна епидемия е обявена в периода 25-31 януари, като учебният процес е преустановен в периода 26-31 януари.
- Област Пловдив удължава обявената грипна епидемия до 31 януари, като учебният процес е преустановен в периода 25-31 януари.
- Област Ловеч удължава грипната епидемия до 27 януари, като учебният процес е преустановен до 24 януари.
- Област Пазарджик удължава грипната епидемия до 31 януари, като учебният процес е преустановен до 24 януари.
- Област Габрово удължава грипната епидемия до 29 януари, като учебният процес е преустановен до 29 януари.
- Област Стара Загора удължава грипната епидемия до 31 януари. Учениците ще се обучават в електронна среда от 24 до 27 януари.
- На територията на София област е обявена грипна епидемия в периода 20-27 януари, като учебният процес е преустановен в периода от 23-27 януари.
- Област Добрич е в грипна епидемия до 25 януари, като учебният процес е преустановен до същата дата.
24.01.2023, 16:14 часа
545 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha