Медиците от болницата в Козлодуй чакат заплата за ноември

Медиците от болницата в Козлодуй чакат заплата за ноември Работещите в Многопрофилната болница за активно лечение “Св.Иван Рилски“ в Козлодуй още не са получили трудовите си възнаграждения за месец ноември, предава БТА.
Директорът на лечебното заведение д-р Емил Гогошев заяви, че проблемът идва от намалелите през последните месеци на миналата година приходи и увеличените средства за работни заплати. Към момента основното месечно възнаграждение за медицинска сестра в болницата в Козлодуй е 1500 лв., за лекар - 2000 лв., а за завеждащ отделение - 2500 лв.
Освен заплатите, лечебното заведение има и неразплатени разходи за лекарства, каза още Гогошев.
„Преди малко повече от година приех болницата с 680 хил. лв. задължения. В рамките на половин година половината задължения ги върнахме. Но след като подписахме новите споразумения за заплатите на персонала, ни трябват вече повече приходи. Последните два-три месеца използването на леглата намаля, към днешна дата има около 60 лежащо болни, а трябва поне 70 % от тях да се запълват, за да нямаме проблеми“, коментира Гогошев. 
Според директора на болницата до няколко месеца положението ще се нормализира, тъй като се очакват приходи по сключени договори, както и помощ от местната управа.
На предстоящото другата седмица заседание на Общинския съвет в Козлодуй ще бъде подложено на обсъждане и гласуване подпомагането на болницата с 80 000 лв., съобщиха от Общината. 
27.01.2023, 13:21 часа
626 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha