Повдигнаха обвинение на мъжа, задържан след зрелищната гонка в София

Повдигнаха обвинение на мъжа, задържан след зрелищната гонка в София Повдигнаха обвинение на мъжа, който се опита да избяга при зрелищно полицейско преследване в понеделник в столичния кв. "Надежда". С прокурорско нареждане той е задържан за 72 часа и предстои да му бъде поискано постоянно задържане под стража. 
При преследването беглецът удари три цивилни и една патрулка. Двама полицаи бяха леко ранени. 
"Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 32-годишен мъж, противозаконно попречил на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения и извършил хулигански действия", съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. 
"На 30.01.2023 г. около 12,10 ч. на бул. „Рожен“ в гр. София, обвиняемият Д.С. противозаконно пречил на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения, като не спрял с управлявания от него лек автомобил, марка „БМВ“, на подадените светлинни и звукови сигнали от страна на полицаите", съобщават от прокуратурата и описват целия маршрут на гонката. 
"От кръстовището на ул. „Ген. Никола Жеков“ с ул. „Народни будители“ до кръстовището на ул. „Чудомир“ и бул. „Ломско шосе“ в гр. София, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като шофирал с висока скорост, не спазвал правилата за движение, пътните знаци и светлинната сигнализация", съобщават от държавното обвинение. 
По този начин Д.С. създавал опасност за живота и здравето на останалите участници в движението и на пешеходците и реализирал ПТП с паркиран лек автомобил марка „БМВ“. Опитал да продължи движението на управлявания от него автомобил, а след това се заключил в колата си. Деянието се отличава с изключителна дързост, категорични са от прокуратурата.
По случая е образувано досъдебно производство за престъпления, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“.
Д.С. е осъждан. Предвид възможността да извърши друго престъпление и да се укрие, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.
Наблюдаващ прокурор е внесъл искане в Софийски районен съд за разрешение за принудително изземване на материали за изследване за изготвяне на експертизи.
Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.
31.01.2023, 16:07 часа
450 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha