Амазонките на РУО-Враца! Спипаха Лорета Колева с цял куп нарушения, тя продължава да се хвали със софри и пътешествия с колежки във фейсбук /снимки/

Амазонките на РУО-Враца! Спипаха Лорета Колева с цял куп нарушения, тя продължава да се хвали със софри и пътешествия с колежки във фейсбук /снимки/ Цял куп нарушения лъснаха в работата на началника на РУО-Враца Лорета Колева след мащабната проверка, която бе разпоредена от МОН в края на миналата година. Припомняме, че тогава комисия от столицата преобърна инспектората и рови в делата на служителите няколко дни.

Ексклузивно в BulNews! Комисия от министерството рови в Инспектората по образованието във Враца заради сериозен сигнал срещу Лорета Колева
 
Тарашът бе извършен след стряскащ сигнал за нередности в РУО. Той бил доста детайлен и според източници на агенция BulNews съдържал цели 15 точки.
Месец след проверката от МОН изпратили официално писмо до шефката на институцията Лорета Колева, в което ѝ нареждат да „предприеме действия по отношение организацията, управлението и контрола“ в управляваната от нея структура. 
Част от установените нарушения касаят конфликти на интереси в училищата във Враца и областта. За пример е дадена директорка на селско школо, която била освободена от длъжност след подадени срещу нея сигнали за назначения по семейна и приятелска линия. Лорета Колева обаче не е насочила сигналите към Комисията за образуване на производство по установяване на конфликт на интереси в РУО. Вместо това, след  суматохата, въпросната директорка била възстановена на поста си. 
Сред изложените в сигнала твърдения има също така за пенсионирани директори на други училища във Врачанско, които обаче са „бетонирани“ на постовете си, въпреки преклонната си възраст. 
Подателят на сигнала намеква, че Лорета Колева раздава постове на свои приближени, като неприкрито парадира с личните си отношения със своите подчинени. Някои от тях също са хванати в нарушения след проверката от МОН. Една от най-приближените до началника на РУО-Враца е Гергана Василева. Проверяващите установили, че тя не е спазила принципите за поведение на държавните служители и в нарушение на трудовия кодекс е дала неточна и подвеждаща информация, относно извършена проверка.
Заради близките си отношения със своята шефка обаче, с която обикалят екзотични дестинации и често се снимат на претрупани софри, на чиновничката ѝ се разминало. 
Според доказани експерти в образованието в областта, с подобно парадиране в публичното пространство на лични отношения с подчинените си, Лорета Колева уронва престижа на институцията, която управлява, а толерирането на приближените ѝ кадри създава напрежение сред останалите служители. 
Това е и едно от предписанията на Министерството, което призовава директорката да „създаде атмосфера за открито обсъждане на проблеми и въпроси и преодоляване на дефицити по отношение на комуникацията и работата в екип, с оглед пълноценното изпълнение на служебните задължения“. 
За тези, както и други нарушения, сред които условията за съхранение на тестове за COVID-19, изготвянето на графици за отработено време и контрола върху работата на служителите, на Лорета Колева са дадени предписания, за които тя трябва да представи доклад пред МОН. 
Междувременно сигналът е подаден и до народните представители от област Враца, а също така и до председателя на Комисията по образование в Народното събрание г-н Красимир Вълчев. Същите очакват становище от МОН. За нарушенията ще бъде сезиран и президентът Румен Радев, тъй като Колева е назначена по времето на управлението на акад. Николай Денков. Интересно е дали бившият просветен министър, който е назначил Лорета Колева на ръководния пост, одобрява нейните действия???
01.02.2023, 09:37 часа
26753 12
Коментари

иванов

01.02.2023, 19:51 часа
Много сте добри в съчинението по картинки!

o

01.02.2023, 19:32 часа
Уникално! Трябва да ви вдигнат подкупите... така де, ЗАПЛАТИТЕ! ;)

Куриери

01.02.2023, 19:26 часа
Поздрави за Пламен Цолов и Иво бонев, нека винаги си пренасят пратките навреме , като си поръчаме нещо по интернет. Когато куриерите карат скъпи коли значи държавата е добре.

маша

01.02.2023, 18:09 часа
Коѝ е любовника ?j

хаха

01.02.2023, 17:18 часа
Ехе чак и президента ще ги сезира! Егати разследването ще падне!

курестия

01.02.2023, 17:10 часа
еба тия дръти амазонки хах

Колев

01.02.2023, 14:41 часа
От тия бръмчалки и дебелани коя е Гергана, тая ли най-грозната.

ijijo

01.02.2023, 14:25 часа
jolj

Пожарникар

01.02.2023, 13:24 часа
Няма да говорите лошо за жена ми Гергана! Тя има фетиш към обувки и я съм и купил над 100 чифта!

з

01.02.2023, 11:47 часа
Клесунгеци
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha