Мая Манолова: БСП се прегърна с ДПС и ГЕРБ

Мая Манолова: БСП се прегърна с ДПС и ГЕРБ "Има нужда от левица, която да гарантира, че няма да има съюз с ГЕРБ и с ДПС. Че няма да има война с президента Радев и че ще има истинска, адекватна защита на работещите хора, на пенсионерите, на хората с увреждания, на малкия бизнес", заяви пред "Нова телевизия", Мая Манолова, лидер на гражданската платформа "Изправи се България", част от новото ляво обединение "Левицата!".
На последната публична среща на обединяващите се леви присъстваха ръководствата на "Изправи се България", "Движение 21", "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ), представители на БСП, както и други леви формации и граждански активисти.
Манолова заяви, че в него ще се включат леви партии, интелектуални, леви хора, граждански организации, инициативни комитети, тъй като енергията на хората за борба за социални каузи не трябвало да бъде пропилявана. Манолова подчерта, че е отправена покана и към делегатите на конгреса на БСП през следващата седмица, но че най-важни за обединението са редовите социалисти, които не искат левица, която да се коалира с тези, срещу които се бори последните 10 години.
Според нея последното Народно събрание е върнало демокрацията в изходна позиция с връщането на хартиената бюлетина и занулило отбора на промяната с преминаването на БСП при статуквото в лицето на ГЕРБ и ДПС. Трите партии заедно гласуваха промените в Изборния кодекс.
Манолова посочи, че трябва да се направи разграничение между парламента и служебното правителство, което постигнало някои успехи като за пример даде цената на газа, която не се повишила, както и внесените от "Лукойл Нефтохим" данъци в бюджета.
04.02.2023, 18:27 часа
990 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha