Съмнителна поредица от случаи: US изтребители поразиха НЛО над езерото Хюрън

Съмнителна поредица от случаи: US изтребители поразиха НЛО над езерото Хюрън Американски изтребители поразиха с ракета "неидентифициран обект", летящ над езерото Хюрън, където минава границата между САЩ и Канада. Смята се, че е същият, проследен над Монтана и наблюдаван от правителството от предната вечер, съобщиха американски служители, цитирани от Асошиейтед прес.
Летящият обект бе свален, след като по-рано бяха поразени други обекти в Аляска и Канада, тъй като са летели на височина, която е представлявала заплаха за пътническите самолети.
Високопоставен представител на САЩ заяви, че обектът е имал осмоъгълна структура без забележим полезен товар. Няма индикации, че обектът е представлявал военна заплаха или че може да е бил използван за шпионска дейност.
Канадският премиер Джъстин Трюдо съобщи, че са изпратени екипи да съберат отломките от поразения обект в канадската територия Юкон, за да бъдат анализирани.
Това е третият неидентифициран летящ обект, поразен от американски военни самолети от петък насам, след свалянето на предполагаем китайски метеорологичен балон на 4 февруари, което постави северноамериканската противовъздушна отбрана в повишена готовност.
Генералът от ВВС на САЩ, който ръководи контрола върху въздушното пространство на Северна Америка, след поредица от сваляния на неидентифицирани обекти, коментира възможността те да са с извънземен произход, предаде Ройтерс.
Запитан дали изключва извънземен произход на трите въздушни обекта, свалени от американски военни самолети в рамките на няколко дни, генерал Глен Ванхърк отговори: "Ще оставя разузнавателната общност и контраразузнавателната общност да изяснят това. Нищо не изключвам".
"На този етап продължаваме да оценяваме всяка заплаха или потенциална заплаха, неизвестна, която се приближава към Северна Америка, като се опитваме да я идентифицираме", каза Ванхърк, ръководител на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) и Северното командване на САЩ
Друг служител на американската отбрана, пожелал анонимност, заяви отделно след брифинга, че военните не са видели доказателства, които да сочат, че някой от въпросните обекти е с извънземен произход.
13.02.2023, 09:07 часа
415 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha