Американските военни са открили сензори и електроника в сваления китайски балон

Американските военни са открили сензори и електроника в сваления китайски балон Американските военни са открили сензори и електроника в останките на сваления китайски балон, извадени от Атлантическия океан. Това заяви Северното командване на въоръжените сили на САЩ, както съобщи телевизия Ей Би Си.
"Издирвателните операции край Южна Каролина продължават. Специализираните екипи са успели да възстановят значителна част от останките от мястото на инцидента, включително всички основни сензори и електронни компоненти, както и големи части от конструкцията", се казва в изявление на командването, цитирано от канала.
Източници съобщиха, че останките са били извадени от дъното на океана с помощта на кораб с кран. Балонът е носил техническо оборудване и антени, а товарът е бил дълъг около 9 м, други подробности за размерите не са дадени.
На 2 февруари говорителят на Пентагона Патрик Райдър заяви, че американските власти са открили "разузнавателен балон" над континента. Той е свален на 4 февруари от американските военни край бреговете на Южна Каролина в рамките на въздушното пространство на САЩ.
14.02.2023, 12:08 часа
326 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha