Редят изложба в Северозапада, показваща климатичните промени /снимки/

Редят изложба в Северозапада, показваща климатичните промени /снимки/ "Alternate Spheres 2023" е най-новата изложба на художника Радостин Иванов. Експозицията е част от второто художествено турне на твореца - "Северозапад". Авторът показва 16 абстрактни творби, на които е изобразена измислена планета и нейните 8 фази.
"Идеята е чрез картините да се направи препратка към климатичните промени", каза Радостин Иванов.
"Самата изложба е част от голямо северозападно турне, което ще трае 6 месеца. Започвам от Видин, след това ще продължа март месец с Оряхово, Козлодуй, април месец с Белоградчик, май - Враца, юни - Лом, предполагам юли - Монтана. Ще представя новите си картини, които са с интересна концепция, така че всеки, който обича изкуството, да заповяда, да разгледа. Най-общо казано това е един цикъл от въображаеми планети. Аз ги наричам "алтернативни сфери". Всяка сфера е на различен етап климатичен, има си пейзаж към всяка планета", заяви той.
Официалното откриване на изложбата на Радостин Иванов ще се състои днес, 17 февруари, от 12 часа, в Художествена галерия "Никола Петров" във Видин. Експозицията ще остане там до 7 март.
17.02.2023, 10:47 часа
562 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha