Осъдиха условно младеж, прегазил възрастна велосипедистка в Селановци

Осъдиха условно младеж, прегазил възрастна велосипедистка в Селановци Врачанският окръжен съд произнесе осъдителна присъда за 22-годишния А.П. от Селановци. Той бе признат за виновен в това, че блъснал и убил възрастна велосипедистка в селото.

Фатален инцидент! Младеж блъсна и уби велосипедистка в Селановци

Фаталният инцидент е станал на 22 април миналата година. Младежът подкарал лекия си автомобил „Фолксваген Голф“ на заден ход. Той обаче не гледал непрекъснато пътя зад презоното средство и на кръстовище блъснал жена на колело. 
След деянието подсъдимият е направил всичко, зависещо от него, за оказване помощ на пострадалата. Въпреки усилията му обаче, 79-годишната П.М., също от Селановци, починала. 
Делото по случая премина в едно заседание, като по искане на подсъдимия и неговата защита то се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие. А. П. призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. 
При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да намали наложеното наказание с една трета. Наложеното наказание на подсъдимия след редукцията е 1 година „лишаване от свобода“, чието изпълнение е отложено за срок от 3 години и 6 месеца. Съдът лиши А. П. и от правото да управлява МПС за срок от 1 година и 6 месеца. Присъдата е постановена при превес на смекчаващи вината обстоятелства. Мотивите към присъдата ще бъдат изготвени в законоустановения срок.
Присъдата на Врачанския окръжен съд не е окончателна и може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.
 
17.02.2023, 11:40 часа
2362 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha