Корнелия Нинова си отива: Три стожера на БСП стягат преврат

Корнелия Нинова си отива: Три стожера на БСП стягат преврат Три от най-големите социалистически организации в страната готвят бойкот на изборите и се стягат за преврат след 2 април, научи „Галерия“.
Срещу Корнелия Нинова ще работят софийската. пловдивската и пернишката структури на БСП. По-точно отломките от бившите такива, тъй като мнозина от активистите им бяха изключени или обявиха напускането на Столетницата.
Софийската е най-голямата в България и буквално беше обезглавена на конгреса. 120 социалисти напуснаха пловдивската, където и без това Георги Гергов държи червените в града. Лично кметът на Перник Станислав Владимиров пък хвърли партийната книжка, след като двама от активистите в града бяха изключени от БСП на конгреса. Станката, както е известен той, ще атакува нов мандат като независим. Нищо чудно обаче зад него да застанат „Продължаваме промяната“ и други демократични партии.
Срещу Нинова с нарочна декларация скочи и Младежкото движение на БСП, което също е доста активно, а не се долюбва с ръководството и заради връщането на хартиената бюлетина. Не трябва да се забравят и проблемите на „червените“ във Велико Търново, където част от местните са под крилото на Весела Лечева, твърд опозиционер на Нинова.
Явор Божанков беше пратен да успокоява страстите, но юристът вече официално е в отбора на „Продължаваме промяната“.
„Всеки се спасява както може. Един ще отиде при „Промяната“, друг при „Левицата“ на Манолова, трети ще си кротуват до местните избори. Чака се голям провал за БСП на втори април. Нищо чудно да настане голямо треперене за бариерата от 4%“, прогнозира човек от ръководството на опозицията.
„При всички случаи следва смяна на лидера, защото мнозинството е за такава. Това се видя и на конгреса в НДК, където дори ние не мислехме, че ще се стигне до махането на Нинова. Като видяха, че отиват натам нещата, нейните хора започнаха номерата с фалшивото броене и мутренското поведение по вратите срещу „неверни“ делегати“, добави източникът.
В БСП още няма яснота за наследник на Нинова след 2 април. За фаворит обаче минава правосъдният министър Крум Зарков, който хем е близък до президента Радев, обичан от социалистите, хем е с изявени прозападни позиции. Очаква се новата вълна да поведе партията именно в подобна посока. Друго споменавано име е на евродепутата Петър Витанов, също изключен на последния конгрес на БСП.
22.02.2023, 19:33 часа
2207 2
Коментари

23.02.2023, 09:33 часа
В мокрите сънища на другарите, КУРнелия е "лидер с топки" в женско тяло т.е. покрива представите за джендър! Другари?!? Какви фантазии ви се въртят в главите?!?!? А щом фантазирате така какви сте вие?

x007

22.02.2023, 20:26 часа
Този джендър Крум Зарков е пробутван от американците ! След него БСП със сигурност , ще бъде закрита !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha