Община Враца ще предостави над 21 хил. дка земи от фонда си за общо и индивидуално ползване

Община Враца ще предостави над 21 хил. дка земи от фонда си за общо и индивидуално ползване Общинските съветници във Враца ще определят със свое решение пасищата, мерите и ливадите от общинския поземлен фонд за общо и индивидуално ползване. Точката ще бъде обсъдена на предстоящото заседание на съвета на 28 февруари.
Според подготвената докладна за общо ползване са определени свободни имоти, за които не са сключени договори за наем и същевременно отговарят на целите за предоставянето им. Част от тях са 4424 дка пасища, мери и ливади, казаха от община Враца. Те са предназначени за жителите на съответното населено място, които имат дребни земеделски стопанства и отглеждат пасищно животни.
За индивидуално ползване са отредени други 17 127 дка земи от Общинския поземлен фонд. Те ще бъдат предоставени под наем или аренда съгласно законовите разпоредби, уточниха от общината. 
Оттам съобщиха още, че за периода 2018 – 2022 година са отдадени под наем или аренда над 15 хил. дка пасища, на над 70 наематели от общината. Част от сключените договори са за срок от пет години, но има и за по-кратък период.
23.02.2023, 14:04 часа
633 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha