Французите се готвят за мащабен режим на водата

Французите се готвят за мащабен режим на водата Франция се готви да въведе ограничения върху използването на вода в части от страната от март, в безпрецедентен ход след най-сухата зима от 64 години насам, каза министърът на околната среда Кристоф Бешу в сряда, предаде агенция Ройтерс.
Франция регистрира общо 32 дни без дъжд, съобщи Meteo-France.
Поливането и напояването вече са ограничени в 87 общини в Южна Франция, което обикновено се случва през лятото, а не през зимата, като ба извънредните срещи на местните власти в петък и понеделник ще разгледат удължаването на този срок, каза Бечу.
„Това е безпрецедентно“ по това време на годината, каза министърът пред телевизия Franceinfo.  "Франция е в състояние на тревога."
Бечу не посочи възможните мерки, но каза, че те ще бъдат „меки“ и ще бъдат предприети за всеки отделен случай, когато е необходимо в конкретна област, за да се избегне необходимостта от предприемане на по-строги, спешни мерки с наближаване на  лятото.
Meteo-France съобщи, че валежите през следващите три месеца ще бъдат от решаващо значение за връщането на подземните води и реките към обичайните им нива преди лятото.
От август 2021 г. досега, всички месеци с изключение на три, са имали недостиг на дъжд.
23.02.2023, 16:00 часа
431 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha