Прокуратурата и МВР подпукаха Шумахера, Бабичката и Каската, вижте престъпната им схема

Прокуратурата и МВР подпукаха Шумахера, Бабичката и Каската, вижте престъпната им схема Прокуратурата на България, следователи и МВР са подпукали някои от най-известните автоджамбази в страната, съобщиха служители в Министерството на вътрешните работи.
Припомняме, че рано тази сутрин по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев е започнала голяма спецоперация срещу автокрадците в страната.

Провеждат спецакция срещу автокрадци в 5 града у нас, има задържани /снимки/

Разследват се 30 имена, повечето от които са на популярни криминали - Шумахер, Бабичката, Каската.
Според първоначалната информация джамбазите работили по две схеми. При първата се крадат автомобили на около 2-3 - до 5 години. Част от тях се карат в Пернишко, където има автосервизи, в които бригади от по 10-ина души, разфасоват джип, бус, пикап, лек автомобил за 3-4 часа. След това частите се разпродават, без да се оставя следа от престъплението.
Автоджамбазите, работили по тази схема, отмъквали автомобили от среден клас, тъй като е значително по-лесно да пласират разфасованите части.
При втората схема бандитите крадат скъпи автомобили - джипове, спортни коли, лимузини, които през Варна са изнасяни по вода за Близкия Изток, бивши руски републики и за самата Русия.
28.02.2023, 12:24 часа
931 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha