МБАЛ "Христо Ботев"-Враца поиска 6 млн. лв. от здравното министерство за ремонти и нова апаратура

МБАЛ "Христо Ботев"-Враца поиска 6 млн. лв. от здравното министерство за ремонти и нова апаратура Врачанската болница иска близо 6 милиона лев от здравното министерство.
Парите са необходими за закупуването на нова специализирана апаратура, ремонт на покрива на болничната сграда, както и за обновяване на акушеро-гинекологичното отделение.
"На този етап няма яснота дали средствата за капиталови разходи за тази година ще бъдат одобрени изцяло", заяви изпълнителният директор д-р Кети Ценова.
Ръководството на лечебното заведение вече е изпратило в здравното министерство искането за капиталови разходи за настоящата година. С тези 6 милиона лева ще се закупи необходима апаратура за отделенията по хемодиализа, патоанатомия, кардиология и други отделения.
"Част от парите ще се ремонтира АГО и покривът на лечебното заведение. 320 000 лв. от 6-те милиона са средства предвидени за отделението по хемодиализа. Ще се добавят още 7 диализни поста, които да създадат условия за удобство на пациентите, а не за качество на медицинското обслужване. Качеството във врачанското отделение си го има и сега", категорична е д-р Кети Ценова.
01.03.2023, 15:24 часа
677 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha