Два медала за "Бдин" от Държавното първенство по бокс за мъже в Ботевград

Два медала за "Бдин" от Държавното първенство по бокс за мъже в Ботевград Трима състезатели на Боксов клуб "Бдин" участваха в турнира за Купата на България по бокс, който се явява и първи кръг от Държавното лично отборно първенство при мъжете и жените.
Шампионатът завърши днес в Ботевград, като участие в него взеха над 130 боксьори от цялата страна.
Възпитаниците на треньора Кирил Бушев оставиха отлични впечатление с показаното на боксовия ринг, като завоюваха два медала и се наредиха на девето място в отборното класиране за Купа България.
Двукратният републикански шампион при младежите от миналата година Станислав Петров заслужи сребърен медал при първото си участие при мъжете. В категория до 60 килограма победи категорично Любен Любенов от Перник на четвъртфиналите и Нур Мужах от Плевен в полуфиналната битка, като и двете срещи приключиха във втория рунд. Във финала обаче отстъпи с 3:2 съдийски гласа на представителя на ЦСКА Георги Стойчев. Видинският щаб определи решението на реферите като "много спорно".
Росен Енчев заслужи бронз в категория до 71 килограма. Той победи с нокаут в първия рунд Сами Далли от Червен бряг в първия кръг. Записа категорична победа с 5:0 съдийски гласа над Пресиан Станев от БК "Олимп" в четвъртфиналите. Стойчо Бонев от БК "Победа" /Бургас/ обаче спря видинския състезател в полуфиналите.
При най-тежките, категория +92 килограма, представителят на "Бдин" Валдемар Иванов имаше малшанса да срещне още в четвъртфиналите националния състезател от ЦСКА Радослав Панталеев, който заслужи златния медал. Иванов остана на 5 място в своята категория.
04.03.2023, 21:15 часа
546 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha