Съдии от ВАС си направиха отвод по две дела за отнемането на лиценза на КТБ от БНБ

Съдии от ВАС си направиха отвод по две дела за отнемането на лиценза на КТБ от БНБ Съдии от Върховния административен съд си направиха отводи по две дела, свързани с отнемането на лиценза на  Корпоративна търговска банка (КТБ) от Българска народна банка (БНБ). Това съобщиха от пресцентъра на съда.
Делата са образувани по молба на изпълнителните директори на КТБ за отмяна на влезли в сила определения от 2014 г. и 2015 г. С тях без разглеждане са оставени жалби на изпълнителните директори на банката против решение 138 от 6 ноември 2014 г. на Управителния съвет на БНБ за отнемане на лиценза на Търговската банка. 
Отводите на съдиите са направени по искане на изпълнителните директори на КТБ. Това са магистрати, които са били по дела, образувани по жалби срещу решението на БНБ за отнемане на лиценза на банката, както и такива, които са участвали в приемането на тълкувателно решение по тълкувателно дело 4/2015 г. на ВАС.
Припомняме, че в края на август бългapcĸoтo зaкoнoдaтeлcтвo лиши KTБ oт cъдeбeн ĸoнтpoл при peшeниeтo зa oтнeмaнe нa лицeнзa й, който бе отнет през 2014 г. от БНБ. Банката бе поставена и под специален надзор. Основните акционери оспорваха това решение пред Върховния административен съд.
15.03.2023, 15:36 часа
290 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha