Млади творци от литературния клуб „Кръстьо Пишурка” в Лом се върнаха с триумф от конкурс в Шумен

Млади творци от литературния клуб „Кръстьо Пишурка” в Лом се върнаха с триумф от конкурс в Шумен Изключителен успех постигнаха младите творци, участващи в литературния клуб „Кръстьо Пишурка” при едно от трите първи български читалища - народното читалище „Постоянство 1856” в Лом. За първи път те изпратиха свои стихове и есета в организирания от Общинския младежки дом в Шумен трети регионален ученически конкурс за стихотворение и есе на тема "Любовта е...".
"Може да се каже, че дебютът ни в Шумен е истински триумф", коментира художественият ръководител на клуба, литературният критик Юлий Йорданов, който е член на Съюза на българските писатели.
"Те успяха да се преборят със сериозната конкуренция от цяла България с постъпилите 160 стихотворения и есета. И явно са впечатлили журито в състав: проф. Живко Жечев – преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, поета Антонин Горчев и журналиста и поет Антоний Димов.
След като анализираха и оцениха творбите, тримата спецове присъдиха на ломчани едно първо, едно второ, две трети места и една поощрителна награда. Техните носители са съответно: Андриана Благоева, Тихомир Борисов, Михайлена Михайлова, Никола Марков и  Илиан Николов.
Без съмнение темата на конкурса "Любовта е..." не е индеферентна и вдига адреналина на младите ломчани, които са споделили с белия лист вълненията си по нея. Както се вижда те са покорили литературното състезание и са се представили достойно на територията на някогашната българска престолнина. Не е никак случайно решението на организаторите – екипът на Общинския младежки дом - присъдиха на клуба и специалната грамота за активно участие. Триумфът си пишурковци посвещават на 90-ия рожден ден на своя клуб.
16.03.2023, 09:31 часа
451 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha