Само в BulNews! Арестуваха кмета на врачанското село Ракево Юрий Кацарски, ДПС мълчи

Само в BulNews! Арестуваха кмета на врачанското село Ракево Юрий Кацарски, ДПС мълчи Кметът на врачанското село Ракево Юрий Кацарски е бил арестуван през нощта на петък срещу събота, научи ексклузивно агенция BulNews.
За случая беше съобщено в традиционния бюлетин на полицията за журналистите, но в него нямаше дори инициали на задържания.

Заловиха двама пияни шофьори във Врачанско, щракнаха белезниците на единия

Разследване на медията ни установи, че пияният шофьор в Криводол е кметът на село Ракево Юрий Кацарски. Той е сред елита на местното ДПС и това обяснява защо от партията на Ахмед Доган пасуват и не коментират срамната ситуация.
Пред репортер на BulNews Юрий Кацарски потвърди за неприятната случка и поясни, че възлага надежди на резултата от кръвната проба.
Безспорно задържането на пиян кмет зад волана по време на предизборна кампания е твърде неприятна ситуация за нейния ход. Няма как местният корпулетен онбашия Борко Банчев да го раздава моралист, а в същото време да хващат дясната му ръка пиян на талпа да шофира по улиците на Криводол.
Иронията е, че преди години областният лидер на ДПС бе арестуван за шофиране в нетрезво състояние, което ни дава право да направим обоснованото предположение, че това е традиция в турската партия.
Това може и да е една от причините Юрий Кацарски да бъде издигнат за кмет от Инициативен комитет, зад който се скриха хората на Доган. Така, използвайки целия ресурс на ДПС, през юни 2021 г. той спечели извънредните избори в Ракево.
Сега на ход е ОИК-Криводол, които трябва да прекратят предсрочно неговия мандат и да насрочат нови избори в криводолското селце.
20.03.2023, 10:18 часа
9498 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha