САЩ разсекретяват информацията за произхода на COVID-19

САЩ разсекретяват информацията за произхода на COVID-19 Президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроект, изискващ разсекретяване на разузнавателни материали за потенциалните връзки между избухването на пандемията COVID-19 и лаборатория в китайския град Ухан, предаде АФП.
"Трябва да стигнем до дъното на произхода на COVID-19..., включително потенциалните връзки с Института по вирусология в Ухан", заяви Байдън в изявление.
"При прилагането на това законодателство моята администрация ще разсекрети и ще сподели възможно най-много от тази информация", добави той.
"Споделям целта на Конгреса за разкриване на възможно най-много информация за произхода" на COVID, каза той.
Байдън заяви, че през 2021 г., след встъпването си в длъжност, е "наредил на разузнавателната общност да използва всички налични инструменти за разследване".
Тази работа "продължава", но ще бъде оповестена възможно най-много информация, без да се причинява "вреда на националната сигурност", каза той.
Пекин категорично отхвърля възможността изтичане на информация по време на изследванията в лабораторията в Ухан да е отключило глобалната пандемия.
21.03.2023, 09:26 часа
459 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha