Вписаха в Търговския регистър новото ръководството на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“

Вписаха в Търговския регистър новото ръководството на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ Смяната на изпълнителния директор на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ ЕАД вече е официален факт, като решението на Съвета на директорите на собственика на капитала, е вписано на 21 март, в Търговския регистър.
За втори път от създаването на дружеството през 2012 година неговото ръководство е поверено на Валентин Илиев. Той сменя на поста Любен Маринов, който беше изпълнителен директор през последните 10 години.
Валентин Илиев е роден на 4 март 1971 г. в Благоевград. Завършил е Техническия университет – София, специалност „Ядрена енергетика“. В Университета за национално и световно стопанство -София, през 2007 г. придобива магистърска степен по „Бизнес администрация“. От 1997 г. работи в АЕЦ „Козлодуй“. Последователно преминава през всички длъжности в оперативното звено на 1-4 блок и достига до позицията „Дежурен инженер на блок“. През 2008 г. започва работа в направление „Инженерно осигуряване“, където заема различни позиции дo „Главен технолог“ на 1-4 блок. През 2012 г. заема поста „Ръководител на управление „Нови мощности“ в дирекция „Развитие и модернизации“ и ръководи от страна на АЕЦ „Козлодуй“ дейностите по проекта за нова ядрена мощност.
Автоматично в търговския регистър е вписана и промяна в Съвета на директорите на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ ЕАД, като мястото на Маринов е заето от Валентин Илиев. Председател на СД е изпълнителният директор на едноличния собственик – АЕЦ „Козлодуй“, Георги Кирков, а член Ивайло Иванов.
22.03.2023, 09:07 часа
1019 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha