Основно училище "Отец Паисий" в Борован отбеляза тържествено патронния си празник /снимки/

Основно училище "Отец Паисий" в Борован отбеляза тържествено патронния си празник /снимки/ Днес Основно училище "Отец Паисий" в Борован отпразнува своя патронен празник и 203 години училищно дело в населеното място. Гости на тържеството бяха кметът на общината инж. Десислава Тодорова, Анита Иванова – директор на ЦПЛР "Маша Белмустакова" в Борован, Иделия Ненчева - управител на ЦНСТДБУ 1 и 2, директори на Професионалната гимназия по транспорт, основните училища и детските градини в общината.
Гостите по стара българска традиция бяха посрещнати с хляб и сол, след което под звуците на химна на Република България посрещнаха националния флаг и знамето на училището. Кметът на Борован Десислава Тодорова поздрави директора на училището г-жа Найчова, учениците, преподавателите и родителите.
"Основно училище "Отец Паисий" винаги е заемало достойно място в образователната среда в нашата община. В него се преплитат традициите и иновациите, тук се пази словото и духа на Паисий Хилендарски с неговата "История славянобългарска". Бъдете смели, настойчиви и инициативни. Не спирайте да трупате опит и знания, следвайте мечтите си, вярвайте в себе си!", каза Тодорова.
Тя подари на училището сбирка енциклопедии от поредицата "Българските празници и обичаи", "Най-великите владетели на България", "Най-прочутите места в България", "Най-великите личности в света", с което учебното заведение обогати своята библиотека.
Последва литературно-музикална програма, в която взеха участие освен възпитаниците на училището и децата от детските градини и другите основни училища в Община Борован. Специален поздрав имаше и от Професионалната гимназия по транспорт в селото. Особено вълнуваща за всички беше частта за избор на Мис и Мистър Пролет 2023. Децата искрено се забавляваха и разбира се спечелиха най-добрите. 
22.03.2023, 14:34 часа
573 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha