Община Враца проверява сигнала за блудствени действия с 4-годишно дете

Община Враца проверява сигнала за блудствени действия с 4-годишно дете Екип, сформиран със заповед на кмета на община Враца Калин Каменов, ще проверява случая с подаден от майка сигнал за извършване на блудствени действия с 4-годишно момиченце, съобщи зам.-кметът Петя Долапчиева. 
По думите ѝ в петък, в 17.20 часа детето е предадено на майката във видимо добро здравно и емоционално състояние. Било е абсолютно адекватно, усмихнато, доволно. В 18.55 майката се обадила на учителя на групата, че е забелязала охлузвания в областта на интимните части на детето.
„Всички разбирате колко е нелепо да говорим за блудство и насилие между деца на четиригодишна възраст. Децата не се оставят сами, учителите съпровождат децата до тоалетна, останалата група остава с помощник-възпитателя, т.е. възрастен непрестанно има поглед върху всяко едно дете. Не можем да допуснем, че е възможно това момиченце да отиде някъде с момченце и да се случи нещо и никой да не чуе, да не види и да не разбере нищо“, категорична бе Петя Долапчиева.
Тя допълни, че до момента няма оплаквания от този персонал и смята, че каквото и да се е случило – не се е случило в детската градина. Долапчиева допълни, че се води комуникация с директор, учители, предстои разговор с родителите, Регионалното управление по образование, уведомена е Агенцията за закрила на детето. Очаква се и становището на Окръжната следствена служба, която е разследващият орган и следва да даде яснота по казуса.
„Ще вземем необходимите мерки по компетентност, всеки - от своята институция“, обясни зам. кметът на Враца.
Пред медиите майката на момичето Ивелина Даскалова каза, че детето е освидетелствано от съдебен лекар и е заведено досъдебно производство. По думите ѝ момичето е обяснило, че са си играли в тоалетната на криеница с друго момченце. В момента не желае да ходи на детска градина.
По-късно днес се очаква официалната позиция и на прокуратурата.
 
22.03.2023, 15:06 часа
1957 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha