МВР-Монтана с подробности за мащабната спецакция на полицията вчера

МВР-Монтана с подробности за мащабната спецакция на полицията вчера При мащабна акция срещу битовата престъпност в Монтанско вчера са разкрити множество престъпления. В акцията са участвали полицаи, жандармеристи, данъчни инспектори от Националната агенция за приходите, лесничеи и служители от Българската агенция по безопасност на храните в Монтана, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.
В хода на акцията за притежание на наркотици, сред които и кокаин, са задържани двама души. Един е задържан за престъпления срещу политическите права на гражданите – купуване на гласове. Иззети са 475 литра алкохол без заплатен акциз, а също пушка и два незаконно притежавани пистолета, както и множество боеприпаси за тях. При акцията е разкрит крадец, задигнал инструменти на стойност 500 лева от строителен обект в Монтана, като откраднатото е върнато на собственика. Разкрит е младеж, чупил осветителни тела в община Георги Дамяново, крадец, който отнесъл врата от PVC в Лом, но при намесата на полицията бил принуден да я върне. Разкрити са и крадци от Якимово, задигнали от частни домове големи количества зимнина, мед и алкохол, установени са четирима стопани, запасили се с незаконно отсечени дърва. При акцията са проверени 382-ма души, множество търговски обекти, заложни къщи, автоморги.
От ОД на МВР в Монтана коментираха, че подобни акции на полицията не само разкриват престъпления, но и респектират криминалния контингент, което води до намаление на общата престъпност. През миналата година престъпленията в Монтанско са намалели с 15 процента спрямо 2021 г., спад има и в началото на тази година, уточниха от полицейската дирекция./БТА
22.03.2023, 16:10 часа
941 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha