"Главболгарстрой" поема разширението на газохранилището в "Чирен"

"Главболгарстрой" поема разширението на газохранилището в "Чирен"

Консорциум с водещ партньор "Главболгарстрой" смени сдружението на "Чирен дрилинг 2022" в процедурата за 13 нови сондажа за разширението на газовото хранилище в Чирен. "Булгартрансгаз" съобщава, че заради отказ на първия класиран в процедурата за изпълнител е определен вторият – консорциум „Екзало дрилинг Чирен“. Мотивите за отказа са "заради обективна невъзможност за изпълнение на дейностите по предмета на поръчката в срока, определен в проекта на договор". Участници в него са „Главболгарстрой", "Главболгарстрой интернешънал", "Газ проджект девелопмънт".
"Главболгарстрой", заедно с американски партньори, е изпълнител на наземната част на разширението на газовото хранилище. Договорът с консорциума на “Главболгарстрой” и американските му партньори “Солар Търбайнс Юръп” и “Ханиуел” беше подписан на 21 януари.
Строителната компания трябва да построи за 600 дни нова компресорна станция, която да осигури непрекъсната работа в режим нагнетяване и добив на газ от 10 нови сондажа, както и нова газоизмервателна станция. Оборудването се доставя от американските компании.

24.03.2023, 09:52 часа
525 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha