Култова кръчма става дом на Социалните във Враца

Култова кръчма става дом на Социалните във Враца Общинско предприятие „Социални дейности“ – Враца ще бъде преместено в бивша култова кръчма в града. Това реши общинският съвет на редовно заседание днес. 
Новият дом на социалната служба ще бъде бившият ресторант „Славянски кът“. Досега общинското предприятие се помещаваше на ул. „Стоян Заимов“ №1. Заради високите разходи за отопление и липсата на достатъчно място за служителите обаче директорът Марина Мишева  поиска смяната от местния парламент.
„Помещенията са недостатъчни за служителите на предприятието. Те са в лошо състояние и се нуждаят от ремонт. Дограмата е стара и амортизирана, радиаторите са чугунени неефективни, което налага използването на други електроуреди за отопление. Паркингът към недвижимия имот представлява тунел, поради което шофьорите на служебните автомобили на предприятието излизат на заден ход, което е предпоставка за пътно-транспортни произшествия“, става ясно от докладната.
Помещението на култовата кръчма ще бъде предоставено за безвъзмездно и безсрочно ползване, като преди това общината ще се търси средства за ремонтирането му. Обектът дълго време стои празен, поради липса на наемател.
„Администрацията ни е от 9 човека. Идеята е всички да са в едно помещение, с прегради между бюрата. Така ще успяваме по-лесно да го стоплим и няма да се налага заплащането на непосилни сметки за ток“, коментира директорът на ОП „Социални дейности“-Враца Марина Мишева.
Докладната предизвика дебати в местния парламент и срещна съпротива от БСП, чиято централа се намира на същия етаж в сградата. В крайна сметка обаче предложението бе прието с мнозинство.
 
28.03.2023, 15:14 часа
7895 1
Коментари

Стринка Николинка

28.03.2023, 17:45 часа
А бе, не можахте ли, да намерите помещение ,,примерно" на покрива на седмоетажния блок на пл.Софрони Врачански,там ще е по-лесен достъпа най вече за инвалидите?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha