Михаил Михайлов от "Български Възход": Държавата е в колапс, време е за обединение и действие!

Михаил Михайлов от "Български Възход": Държавата е в колапс, време е за обединение и действие! Г-н Михайлов, какво ви мотивира да се кандидатирате за народен представител?
Накратко казано – мотивираме ме обективната реалност. На километри от нас се води първата война в Европа от почти 80 години, използва се дори ядрена реторика. Западните икономики се готвят за тежка рецесия, страната ни е в политическа, инфлационна, здравна и ред други кризи. В това време обществено – политическия елит не само е разединен, а и отделя внимание на въпроси като дали да го има ли няма Паметника на Съветската армия. Време е в парламента да намерят място експерти, които да осъзнават критичността на ситуацията и да се обединят около няколко национални приоритета. Държавата е в колапс, време е за обединение и действие!

Какви са впечатленията Ви от изминалата предизборна кампания кампания?
Хората са отвратени от политиката. При срещите ни из региона ние се опитваме да мотивираме хората първо въобще да излязат да гласуват, а след това да дадат вода си за „Български Възход“. Не мога да им се сърдя – вече почти 2 години те виждат едни безсмислени идеологически и политически битки, които в крайна сметка доразрушават и малкото останала държавност. Все пак видях и нещо положително – останали са млади хора, които не искат това да продължава, които искат да останат тук, искат да допринесат по някакъв начин за това децата им да растат в по – добра среда. Не всичко е изгубено.

Каква е позицията Ви за изпращане на военна помощ за Украйна?
България е член на НАТО, ясна е позицията ни е подкрепа на украинския народ. Въпроса за изпращането на военна помощ обаче има 2 аспекта – политически и експертен, т.е. какво „трябва“ и какво „реално можем“ да дадем. Отговора на първия въпрос варира от „даваме всичко“ до „не изпращаме нищо“. Тук обаче политиката трябва да отстъпи – Ген. Щаб на Българската Армия и Министерство на отбраната следва да вземат експертно решение какво можем да изпратим, без това да намалява критично боеспособността на армията. Виждаме, че и това се случва. Да, украинската армия има нужда от зенитно – ракетни комплекси и изтребителна авиация, но това са двата елемента на защита на българското небе. Не може да си позволим да останем без собствени сили, все пак имаме АЕЦ на наша територия.

Цените на хранителните стоки не спират да растат, какво може да се направи?
Реално това е най – големия проблем на гражданите. Всеки от нас има роднини или приятели в чужбина и реално знае, че цените на храните ни са едни от най – високите. Имаме разработено законодателство и регулаторни органи, които обаче продължават да работят в обстановка на политическа безтегловност. Убеден съм, че един стабилен парламент и работещо правителство ще застане зад гърба им и ще бъдат взети мерки срещу картелите.

По – много от засегнатите въпроси има обвинения към последните служебни правителства, което става повод за искане за импийчмънт от някои от политически сили. Каква ще бъде Вашата позиция?
Ще повторя част от отговора на първия Ви въпрос – страната ни се намира във водовъртеж от кризи, а ние искаме да обезглавим една от основните институции на държавността. Не е сериозно.

Какъв е призива Ви към избирателите?
Хора, гласувайте! Бог да пази България!

Купуването и продаването на гласова е престъпление!
30.03.2023, 09:10 часа
4712 0