Враца става планинска столица! Увеселителен парк, работещ лифт и модерна ски писта ще привличат туристи в Балкана

Враца става планинска столица! Увеселителен парк, работещ лифт и модерна ски писта ще привличат туристи в Балкана Увеселителен парк ще бъде изграден край Враца, научи агенция BulNews.
Това е заложено в Плана за интегрирано развитие на община Враца за периода 2021- 2027 година, като целта е да бъдат привлечени повече туристи в планината. 
Атракционен екстремен парк „Леденика“ се предвижда да бъде изграден в землището на село Згориград. Увеселителната част на обекта ще предлага разнообразни атракции и развлечения, съобразени с интересите на различни възрастови групи посетители. Ще бъде изградена инфраструктура, която ще осигури и необходимите условия за престой и отдих на всички посетители. 
Атракционът ще бъде една неповторима възможност за прекарване на свободното време и развлечението на жителите и гостите на града. От друга страна той ще разкрие нови, целогодишни работни места и ще спомогне за реализирането на допълнителни приходи към общината. 
От местната управа имат и други проекти, свързани с реализацията на потенциала на Врачанския Балкан. Предвижда се и изграждането на Консервационен парк за диви животни, като задачата на този проект е да подпомогне при възстановяване и опазване на биологичното разнообразие. Врачанският Балкан се отличава с изключително биоразнообразие. В парка живеят над 180 вида птици, сред които черният щъркел, скалният орел, зеленият кълвач и др. В последните години се полагат усилия за завръщане на белоглавия лешояд, изчезнал преди време от района. От бозайниците се срещат най-често сърна, дива котка, язовец, видра и черен пор. С изграждането на Консервационен парк ще се създаде възможност и за „фотолов“ на различни диви животни. 
Друг проект на общината пък предвижда възстановяването на лифта и създаването на маршрути за екстремно колоездене. Този проект ще подкрепи туристическият потенциал на общината, като ще увеличи достъпността до природните забележителности и планината без автомобили и по начин щадящ природата от една страна, а от друга чрез създаването на екстремни веломаршрути, които да бъдат използвани както от жителите, така и от гостите на общината.
Друга точка в Плана за интегрирано развитие на Враца до 2027 г. предвижда модернизация на ски зона Пършевица. Това ще способства за предлагането на отлични условия за ски, алпинизъм и парапланеризъм. Реализирането на този проект ще даде възможност на община Враца и района да се представи като успешна зимна туристическа дестинация с достъп до ски пистата, която се намира на 25 километра от града и прохода Вратцата, който пък е отправна точка към хижа Пършевица, пещерата Леденика и водопада Скакля. Това ще даде възможност на туристите да прекарат повече време в града и да посетят различните обекти. 
Реализирането на всички тези проекти ще даде възможност на община Враца да се представи като успешна туристическа дестинация, съхраняваща богатото природно наследство на Врачанския балкан, предлагаща на своите гости разнообразни възможности за обогатяване на познанията и атрактивна почивка. 
30.03.2023, 11:52 часа
12721 14
Коментари

Инспекторат

01.04.2023, 21:35 часа
Като чета коментарите под тази статия виждам, че копоите на кмета са се активизирали и яко нападат Мартин Харизанов. Прави са да се притесняват - скоро удобните им столове в общината ще изстинат. Добре е отсега да си търсят нова работа!

Цеко

31.03.2023, 00:20 часа
Чух от много вътрешен гербер, че Бойко нема да номинира Калинчо за трети мандат. Затова Калинчо мрази Мартинчо и тука коментира срещу него, защото му завижда. Калинчо си отива - плачете врачани..

кандидат кмет

30.03.2023, 23:52 часа
Тоя Каменов само тича от село на село да се снима предизборно, а сайта на общината вече му е станал домашен албум- само снимки на кмето, на жена му и на дъщеря му. Липсват тъсто и тъщата, ама те се грижат за 6-те му апартамента във Враца и в София

LO2062FC

30.03.2023, 19:31 часа
За 49 години , по - голяма предизборна алабалистика не бях чел...Честна дума ! Още малко и Кицбюл ще задминем...Лифт , столица , парк за диви животни.Ужас...И от кога животните живеят в паркове?А парка саниран ли ще е ?

piko

30.03.2023, 17:16 часа
кога пръдне гущер тогава кмето ще направи лифт и парк в Сениче

30.03.2023, 16:35 часа
най-готините"проекти"с голям блажен"остатък"са тия с дивите животни.Един порой или силен вятър и всичко"направено" го нема!.Тва с рибите,дето ги пуска по гьоловете му се услади на Каменов.Но подобни "проекти" са приемливи за избирателите герб-риби.

30.03.2023, 16:27 часа
Лифта е мечтаната топ-лапаница. Останалите предизборни планове за лапаница на герп са вече направени от хората (в балкана хората отдавна карат екстремно велосипеди, мотоциклети и джипове и е късмет че "няма" инциденти) или от предишни управления.

30.03.2023, 16:21 часа
Тия мислят хората за пълни тъпаци!Конете, които живеят и серат в горната станция на лифта са на родата на "доктора" кандидати за депутат на герп . Лифта е голямата лапаница, ако тиквата отново стане национален самодържец. До кога с това отношение?

Я ПА Я

30.03.2023, 15:56 часа
Хижата и пистата в коя община са?!

ГЕРБ

30.03.2023, 15:35 часа
Тоя Харизанов става досаден отвориш Врачанската преса Харизанов, пуснеш водомера Харизанов, идеш в пенсионерски клуб Мартинчо танцува, да се учи малко от Красен.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha