Арести в Хърватия заради злоупотреба с еврофондове

Арести в Хърватия заради злоупотреба с еврофондове Европейската прокуратура (EPPO) в сътрудничество с хърватската полиция разпореди ареста на петима души в Хърватия по подозрение в злоупотреба със служебно положение и власт, извършени във вреда на Кохезионния фонд на ЕС, съобщи ХИНА.
Европейската прокуратура провежда спешно разследване, за да събере доказателства, заяви EPPO в прессъобщение.
Проверяваните факти се отнасят за пет лица и една фирма във връзка с процедурата по възлагане на обществена поръчка за проект за изграждане на инсталация за сортиране на отпадъци, заяви EPPO.
След разпит на заподозрените Европейската прокуратура ще вземе решение за по-нататъшните си действия по този случай и ще информира обществеността своевременно. "Дотогава няма да бъдат оповестявани повече подробности“,  се казва в прессъобщението.
Според неофициални източници разследването обхваща няколко души в Риека и лица, свързани с базирана в Меджумурие компания, която е извършвала работа по проект, свързан с управлението на отпадъците. Те очевидно са заподозрени в незаконно фаворизиране в тръжния процес и надплащане на проекта.
Европейската прокуратура съобщи, че арестите са извършени в сътрудничество с Националната полицейска служба на Хърватия за борба с корупцията и организираната престъпност.
04.04.2023, 15:28 часа
252 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha