Ало измама в София: Задържаха жена, взела 700 лв. от пенсионерка на автобусна спирка

Ало измама в София: Задържаха жена, взела 700 лв. от пенсионерка на автобусна спирка Привлякоха към наказателна отговорност 39-годишна жена за телефонна измама в столицата, съобщиха от прокуратурата.
На 3 април на автобусна спирка на ул. „Георги Софийски“ обвиняемата в съучастие като помагач с неустановено към момента лице, е измамила със 700 лева 83-годишна жена. 
Неустановено по делото лице е звъннало на възрастната жена по телефона, като се представило за неин роднина. Обяснил ѝ, че има пратка, но е в чужбина, я помолил тя да я плати, а след няколко дни той щял да ѝ върне парите.
За целта от пенсионерката била поискана сумата от 5000 лева. Тъй като имала само 700 лева в себе си, жената се видяла с обвиняемата и ѝ ги предала.
Разбрали се остатъка от сумата да бъде предаден на обвиняемата на следващия ден, след като възрастната жена изтегли пари от банка, тогава обвиняемата е трябвало да ѝ донесе пратката.
След среща с обвиняемата, 83-годишната жена се е усетила, че е станала жертва на измама и подала сигнал в полицията. По случая се води разследване за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години. 
Обвиняемата е задържана за 72 часа, като предстои да ѝ бъде поискан постоянен арест.
05.04.2023, 13:11 часа
385 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha