Демерджиев: Всички партии купуват гласове, но най много ГЕРБ и ДПС

Демерджиев: Всички партии купуват гласове, но най много ГЕРБ и ДПС Всички партии купуват гласове, но срещу две политически сили - ГЕРБ и ДПС, са получени най-много сигнали. Имаше и сигнали, че една партия купува за друга. Очевиден е стремежът да се вкарат в парламента удобни патерици. Манипулираният вот достигна до пренебрежимо малки размери и не може да повлияе съществено. Това заяви пред БНР вътрешният министър Иван Демерджиев.
Той смята, че в МВР са се справили добре с изборите.
"Дори по-добре, отколкото на предходните. Въпреки че предизвикателствата, пред които бяхме изправени, бяха много повече с връщането на хартиената бюлетина. Предупредих още, когато се гласуваше тази поправка в Изборния кодекс, че ще има повече опити да се манипулира вота. Ние обаче отговорихме подобаващ. 151 съдебни производства. Цифрите говорят сами. Те са работени съвместно с Прокуратурата. Не са по неотложност. Малък процент от производствата могат да бъдат прекратени, защото са съгласувани. Очаквам голяма част от тях да завършат с осъдителни съдебни актове", обясни той.
Демерджиев коментира съобщението на Прокуратурата, че при извършени следствени действия в имоти на обвиняеми лица е открит списък с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на заплахи.
"Наши служители ежедневно са под заплаха. За голяма част от тях има и оперативна информация,че съществува реална опасност за живота и здравето им. Работата им е такава, че неизбежно води до сблъсък с подземния свят. Имаме протоколи за действие. Не може да всяваме паника. Не е приемливо хората, които са призвани да защитават обществото, да излязат и да кажат, че са жертви. Позата и ролята на жертва не подхождат нито на главния прокурор, нито на министъра на вътрешните работи, нито на служителите на МВР", каза министърът.
11.04.2023, 13:48 часа
487 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha