"Ел Би Булгарикум" напуска вериги, в които е на загуба, в своите магазини печели

"Ел Би Булгарикум" напуска вериги, в които е на загуба, в своите магазини печели Следващата седмица "Ел Би Булгарикум" излиза от една от търговските вериги, за да пренасочи част от продукцията си в собствените си магазини, съобщи по БНТ министърът на икономиката Никола Стоянов.
Проблемът е, че в собствените си магазини и в тези на ЦКС, с която компанията сключи договор, нейното сирене се продава с цена 12,90, кашкавалът е 15,90 лв. и тя печели, а с продажбите си в търговската верига, въпреки по-високите продажни цени, тя е на загуба от половин милион лева, поясни министърът. 
В момента се прави преоценка на отношенията и с останалите търговски вериги, договор по договор, и където печели, ще остане.
До момента, тръгвайки от 10 собствени магазина в София, вече продукцията й е в 61 магазина на ЦКС, в Пловдивска област са 40 магазина, има в Етрополе, Ловеч, в Пернишка област започва зареждане. Правят се усилия на все повече места продуктите на на "Ел Би" да са достъпни.
Стоянов каза още, че не е въпросът, че това е държавна фирма, а че е една компания, която е тръгнала от 2% държавен дял. Наемат се повече хора в производствената база на "Ел Би Булгарикум" във Видин, има представена инвестиционна програма, какво е необходимо, за да се вдигне производството. Правят всичко възможно да го вдигнат, работят на две смени, поясни той.
23.04.2023, 15:01 часа
1422 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha