Депутатите не успяха да приключат с разглеждането на правилника на НС

Депутатите не успяха да приключат с разглеждането на правилника на НС Поради изчерпване на пленарното време депутатите не успяха да гласуват докрай всички текстове от проекта на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание (ПОДНС). Народните представители запазиха броя на постоянните комисии в парламента - 25.
В наименованието на досегашната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта депутатите прибавиха и думата семейство. Предложението за това направи Никола Минчев („Продължаваме Промяната – Демократична България“). Въпросът дали предмет на комисията да бъде и семейството предизвика спор в пленарната зала между част от депутатите.
Оживени разисквания имаше и около това дали Комисията по конституционни въпроси трябва да остане като постоянно действаща или да бъде временна, както предложиха от ДПС. 
В хода на разискванията част от депутатите изразиха мнение, че като цяло броят на комисиите в Народното събрание е голям.
Дебатът по ПОДНС беше съпътстван и с размяна на по-остри реплики. След напрежение между депутати на „Възраждане“ и „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) председателят на Народното събрание Росен Желязков наложи забележка на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов и на Манол Пейков от ПП-ДБ.
Според приетия дневен ред в петък депутатите ще изберат състав на постоянните комисии и постоянните делегации на Народното събрание в международни организации.
26.04.2023, 16:16 часа
319 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha