След пожар: Семейство с шест деца от Врачанско остана без дом /снимки/

След пожар: Семейство с шест деца от Врачанско остана без дом /снимки/

Пожар изпепели къщата на семейство с шест малки деца. За инцидента алармира кметът на романското село Струпец, който призова всеки, който може, да помогне на пострадалите.
Пожарът лумнал в четвъртък сутринта малко след като Камелия изпратила мъжа си на работа, а пет от децата на училище. Останала сама в къщата с най-малкия си син, който е само на няколко дни.
„Таванът почна да гори и да пуши“, обяснява Камелия Маринова.
Майката грабнала бебето и излязла навън. Докато чака пожарната, съседи се притекли на помощ.
„Дойдоха с маркучи и почнаха да гасят огъня, единият с маркуч, другият с кофа, аз седя отвънка с детето и не мога да повярвам, че къщата ми гори“, разказва още Камелия Маринова.
Изгорял е покривът и стаята, в която живеело семейството, а най-вероятната причина е неизправен комин. Бащата, който работи във ферма на минимална заплата, не сдържа сълзите си.
„Тука си седим, тук съм си ги отгледал от бебенца, тук сме дошли с една тенджера боб и с една пита. Всичко изгоря, учебници на дечурлигата изгоряха, няма одеяла, няма нищо, всичко изгоря. Малкото е на 15 дни, добре, че го е спасила моята жена“, обяснява Пламен Любенов.
Изгорели са и дрехите на семейството. Сега децата са приютени у роднини в съседно село, а мъжът се чуди как ще поправи щетите. От кметството в село Струпец търсят временен вариант за приютяване, докато пострадалите си стъпят на краката с помощта на добри хора, които ще се притекат на помощ.
„За настаняване в детската градина има вътрешен санитарен възел, има легла, храна също ще се достави, така че ще им се помогне на първо време, с каквото може. Ние ще съдействаме, защото за тях това е една голяма трагедия“, казва Пламен Лалов, кмет на село Струпец.
Призовават за помощ и съседите.
„Какво да ви кажа, нуждае се първо от покрив, защото без покрив не може да правиш нищо, постепенно и вътре трябва да се оправи, за да може да живеят, шест деца са на улицата“, обяснява съседът Цветанка Стефанова.
Семейството не иска пари, а моли за съдействие под формата на материали и труд.
„Кой може да помогне, ще бъда много благодарен на всеки един“, казва още Пламен Любенов.
Заради пожара децата временно са спрени от училище, а семейството е принудено да купува материали на вересия, за да възстанови час по-скоро дома си.

01.05.2023, 16:53 часа
3936 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha