Стопани от Видинско получиха повече пари за отчуждени имоти заради строежа на скоростния път

Стопани от Видинско получиха повече пари за отчуждени имоти заради строежа на скоростния път 21 са образуваните дела по постъпили жалби срещу Решение №12/ 06.01.2023г. на Министерския съвет на Република България за отчуждаване на имоти и части от имоти-частна собственост, за държавна нужда за изграждане на Обект „Модернизация на участък от I-1 /Е-79/ “Видин-Ботевград“ в Административен съд-Видин. Всички те са решени и влезли в законна сила, съобщиха от храма на Темида. 
По 3 от тях съдът е отхвърлил жалбите на оспорващите размерите на определените им обезщетения за отчуждените имоти и/или части от тях. 
По 13 от делата, касаещи земеделски имоти, находящи се в землищатата на селата Ружинци, Плешивец и Гюргич, обл. Видин, съдът е изменил решението на МС, като е уважил жалбите и е увеличил размера на паричното обезщетение за претендираните имоти. 
По 3 от административните дела, в едната част съдът е увеличил размера на паричното обезщетение за един от имотите, а в останалата част и по отношение на останалите, жалбата е отхвърлена.  
Решенията на съда по тези производства са окончателни.
Прекратените дела по молби на жалбоподателите са 2. Те са подлежали на обжалване, но не са оспорени и са влезли в законна сила. 
При постановяване на решенията си, съдът се е съобразил със събраните доказателства, между които и заключенията на лицензираните експерти с оценителна правоспособност „земеделски земи и трайни насаждения“, вписани в публичния регистър на независимите оценители. 
04.05.2023, 09:07 часа
665 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha