Съдят ало-измамник, преметнал две баби в Монтанско и прибрал над 11 бона

Съдят ало-измамник, преметнал две баби в Монтанско и прибрал над 11 бона Районна прокуратура – Монтана приключи действия по разследване за измама с цел имотна облага и внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.В. за извършено от него престъпление.
В рамките на досъдебното производство са разпитани свидетели, извършени са разпознавания, изготвена е видеотехническа експертиза.
Установено е, че обвиняемият М.В. в съучастие с неустановен помагач умишлено улеснил въвеждане в заблуждение на жени от селата Замфир и Комощица. С действията си той им причинил вреди в общ размер на 11 150 лева.
На 16.12.2022 г. на мобилния телефон на Т.А. позвънил непознат мъж, представил се като полицай от криминална полиция. Заявил й, че ще й се обадят телефонни измамници и ще поискат пари. „Полицаят“ я инструктирал, че ще трябва да го направи, като след залавянето им парите ще й бъдат върнати.
Въведена в заблуждение, Т.А. отишла до болница в Лом и зад будката до бариерата оставила 2 600 лева.
По аналогичен начин била измамена С.Г. След телефонен разговор със „следовател“ жената събрала наличните у нея пари в размер на 8 500 лева и ги предала на непознато лице.
Извършителят е бил установен, задържан и привлечен към наказателна отговорност. Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият М.В. е признал вината си. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Предстои делото да продължи в съда.
11.05.2023, 17:30 часа
562 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha