На вниманието на АПИ: Мост по новия скоростен път Мездра-Ботевград ще падне, предупреждава инженер /снимки/

На вниманието на АПИ: Мост по новия скоростен път Мездра-Ботевград ще падне, предупреждава инженер /снимки/ Инженер алармира за опасен участък, част от скоростния път Мездра-Ботевград, научи агенция BulNews. Проблемът е забелязан от Димитър Петров още през 2021 г., но оттогава досега все още няма реакция от надзорните органи. 
Става въпрос за участъка между Ребърково и Люти Дол, точно където се сменят лентите на движението. Там от фирма "Грома Холд" е изградена подпорна стена, по технология, която според експерта не отговаря на стандартите.
Инженерът прави сметка, че цената за отсечката е 333.7 милиона - тоест 1 км струва близо 30 милиона лева. 
„Този участък е пуснат в движение ноември 2020. И вече тази подпорна се обръща! Забележете колчетата на мантинелите как са вече с обратен наклон. Гледайки снимките виждам че веднъж вече е отливан бетон и е слаган дзифт за да запълнят фугата, но независимо от това процесът продължава - фугата в момента е 3 пръста, след последните заливки. (EDIT - оказва се че фугата не пълнена с бетон дори, а с монтажна пяна! Също така забележете по снимките вертикалните анкери които са наслагани пред мантинелата - очевидно строителят е напълно наясно какво ще се случи и са ги сложили да държат конзолата да не падне в дерето)“, пише Петров. 
Предупреждението на ескперта придобива нова популярност, тъй като в момента на мястото вече се е образувала пропадаща дупка. В една от големите групи за пътуващи граждани алармират, че тя е с дълбочина поне 20 см. 
Димитър Петров е категоричен, че участъкът скоро ще се срине и може да се стигне до инцидент с жертви и ранени, а трафикът от и към София ще бъде блокиран.  
„Пак ще останем без път и някой пак ще ни обяснява че виновен е наклонът на земната ос, невероятно сложната геологична обстановка и какви ли не други безумия, само за да се оправдаят как част от тези милиони не са отишли в строежа, а в нечии чекмеджета“, категоричен е Димитър Петров. 


 
16.05.2023, 08:50 часа
10603 1
Коментари

нямат срам

16.05.2023, 10:55 часа
Безхаберието в държавата продължава! Пътя Мездра -София дори трудно може да се нарече път . Как не ги е срам винетки изобщо да ни искат! Плащаме да загиваме по пътищата. Новата отсечка, която пуснаха не е първо качество.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha