Дете падна от стена за катерене в пловдивски мол

Дете падна от стена за катерене в пловдивски мол 14-годишно дете пострада леко след падане от стена за катерене в пловдивски мол в понеделник вечерта, пише БНР. Причината за инцидента е скъсване на обезопасителното въже, докато детето вече се е спускало, коментира управителят на търговския център Александрина Янева. 
„Момичето е паднало от около два метра. От записите на видеокамерите не е ясно как точно става инцидентът - дали при преобръщане, или просто въжето се протърква от катарамата. За щастие, детето няма сериозни травми, реагирано е веднага”, добави Янева.
След преглед в болница е установено, че детето няма счупвания, но по думите на Янева, е било силно уплашено. Тя допълни, че момичето е било с майка си в мола, а до болницата ги е придружил и наемателят на съоръжението.
Стената се стопанисва от наемател на мола. По уверението на Янева той има актуални застраховки и ревизирани проверки на обекта. Съоръжението е затворено, а причините за инцидента се разследват от полицията. Предстои днес специалисти да огледат стената за катерене.
16.05.2023, 10:27 часа
255 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha