Сигнали за бомби в над сто училища в Белград, евакуираха децата

Сигнали за бомби в над сто училища в Белград, евакуираха децата В над сто училища в Белград са получени сигнали за поставени взривни устройства, съобщи Танюг, като се позовава на Министерството на образованието на Сърбия.
Според първоначалните информации известията за поставени бомби са пристигнали на електронните адреси на 78 основни и 37 средни училища в белградските общини, съобщи днес министерството. Екипи на МВР са на терена, а учениците и служителите са евакуирани.
За да се гарантира безопасността на учениците и служителите, учебните занятия от първа смяна са прекъснати до завършване на полицейската проверка. Някои училища вече са проверени и в тях учебните занятия се провеждат без проблеми.
Училищата ще информират учениците и техните родители за цялата необходима информация за обучението чрез редовни комуникационни канали. В комуникация с МВР директорите на училища ще получат информация кога ще бъде извършена проверка на училището и ще вземат решение за следобедната смяна, се казва в съобщение на Министерството  на образованието на Сърбия.
През миналата година Сърбия също беше залята със сигнали за поставени взривни устройства на обществени места, много от които училища. Коментатори свързаха това с войната в Украйна и сръбската позиция към нея, без да се изясни откъде идват заплахите. Никой от сигналите за щастие не се оказа истински.
17.05.2023, 13:29 часа
366 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha