При акция на ИАРА и МВР: Заловиха системен бракониер в монтанския язовир Огоста /снимки/

При акция на ИАРА и МВР: Заловиха системен бракониер в монтанския язовир Огоста /снимки/ Проведоха поредна съвместна акция на служители на Сектор „Рибарство и контрол“ в Монтана към ИАРА и Сектор „Специални тактически действия” към областната дирекция на МВР. При операцията, започнала в тъмната част на денонощието на 16 май и продължила до ранните часове на 17-и, са заловени лицата А. А. и И.П. Около 4 часа вчера те са заловени да извършват нерегламентиран стопански риболов с хрилни мрежи във водите на язовир „Огоста“, района на село Горно Церовене в период на пролетно-лятна забрана за улов на риба.
Едно от лицата е системен нарушител на разпоредбите на ЗРА /Закон за рибарство и аквакултури/, за което има издадени и влезли в сила 5 наказателни постановления, както и образувани 4 досъдебни производства.
При опита на полицаите да ги задържат единият от тях успял да избяга в пресечена гориста местност. Вторият мъж е установен да управлява лек автомобил „Мицубиши Грандис“ с монтанска регистрация на 200 метра от брега на водоема. 
По конкретния случай е образувано досъдебно производство в районното управление на Монтана за извършено престъпление по чл. 238 от НК. Нарушителите са задържат за срок от 24 часа в районното управление. Иззети са автомобил, хрилни мрежи, гребла, гумена лодка и уловената риба от вида шаран, амур, сом и бяла риба с общо тегло 110 кг.
Сектор Рибарство и Контрол-Монтана към ИАРА изказва благодарност на всички, взели участие в акцията и за съдействието и проявения професионализъм на служителите от сектор „Специални тактически действия“ към областната дирекция на МВР-Монтана.
При съмнения за нередности сигнализирайте на телефонен номер 112.
18.05.2023, 10:42 часа
10470 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha