Ти да видиш! Общинска съветничка от Монтанско сдава поста, лепнаха ѝ присъда за купуване на гласове

Ти да видиш! Общинска съветничка от Монтанско сдава поста, лепнаха ѝ присъда за купуване на гласове Общинска съветникчка от Монтанско е осъдена за купуване на гласове, научи агенция BulNews. 
Присъдата е от миналата седмица. Според документите по делото мъж и жена от село Медковец са осъдени на по 10 000 лева глоба и по 1 година условно. С постановлението си Окръжният съд в Монтана е потвърдил решението на магистратите от Районния съд в Лом и с това присъдата е окончателна. 

Условни присъди и глоба от по 10 бона за мъж и жена от Монтанско, купували гласове на изборите

Оказва се, че осъдената е общинският съветник от Местна коалиция "ДПС, НДСВ, Новото време" в Медковец - Албена Василева. Тя ще трябва да напусне поста си в местния парламент. Решението на съда ще бъде предоставено на Общинската избирателна комисия, която трябва да прекрати мандата и да обяви за избран следващ съветник в листата на партията - Йонко Арсенов. 
Припомняме, че Василева и съпругът й са собственици на магазин в село Медковец.  За времето от 2 до 4 април 2021 г. двамата в съучастие предложили на петима души пари или хранителни и санитарни продукти на стойност 50 лева за всеки от тях, за да гласуват с бюлетина №9 за политическа партия ДПС на изборите за Народно събрание. 
„Наложеното на двамата подсъдими наказание  е справедливо, тъй като извършеното от тях деяние  е с висока степен на обществена опасност, защото засяга политическите права на българските граждани!“, обяви съдът.
 
18.05.2023, 15:52 часа
2968 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha