Илиян Василев: Последните дни Пеевски се опитва да накара Гешев и Борисов да намерят някакъв път помежду си

Илиян Василев: Последните дни Пеевски се опитва да накара Гешев и Борисов да намерят някакъв път помежду си "Пеевски няма как да допусне отстраняване на Гешев, защото в противен случай цялата сага около КТБ рухва. Едно на ръка, че ще лежи, но и парите ще му вземат", коментира на стратницата си във Фейсбук енергийният експерт и бивш посланик на България в Русия Илиян Василев.
Според него не е добре да се бърза да се определя разрива между Борисов и Гешев като окончателен и необратим.
Ето и още от неговата публикация:
За това последните дни Пеевски и сие се опитват да накарат Гешев и Борисов да намерят някакъв път помежду си и да ограничи пожара, защото нещата са извън контрол. Кошерът е разбутан и пчелите са навън. Дори Цацаров ще викнат да гаси.
Това, че Гешев излиза в отпуск не означава нищо, не мисля дори, че Пеевски може да го контролира.
За да оцените точно как се движат нещата - следете внимателно работата на Парламента. Ако има напредък в промяната на закона за да се свали Гешев с 13 гласа във ВСС, ако има практична работа в правната комисия и пленарни заседания, значи Гешев е окончателно пътник и КТБ историята лъсва. За това Пеевски ще търси гаранции от новия, че няма да го пипат за КТБ. Опасността за Пеевски е много по-голяма от тази за Борисов - КТБ е международно признатата най-голяма корупционна афера в най-новата история на България. И много хора, които са си затворили очите, или открито/мълчаливо съдействали на Пеевски, сега треперят.
Чорапът тръгне ли да се разплита, ще стане страшно.
За това и хората на Пеевски последните няколко дни търсят да ограничат щетите и вкарат процеса в някакво управляемо русло.
20.05.2023, 10:29 часа
512 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha