Бойко Атанасов: Вероятно Сотир Цацаров е режисьор на конфликта между лобитата в Прокуратурата

Бойко Атанасов: Вероятно Сотир Цацаров е режисьор на конфликта между лобитата в Прокуратурата "Това, което виждаме по върховете на прокуратурата, ние го наблюдаваме отдавна. Това е конфликт между двете лобита, Борислав Сарафов от едната страна и Гешев от другата, които са предводители на старото, утвърдено ръководство на прокуратурата и хората, които са от старата гвардия. Освен Сарафов там беше и Гешев, но сега се разделиха и като че ли Цацаров, който ги обединява и ги свързва, който последните дни не се е появявал по никакъв начин, е режисьорът на тази атака", заяви в предаването "ЕвроДикоФ" на телевизия "Евроком" следователят Бойко Атанасов.
"Всичките тези действия са за възстановяване на хегемонията на тези прокурори и следователи, които гравитират около Цацаров и Сарафов, а Гешев е една рожба на Цацаров. Помните, че той беше неговият любимец и беше инфилтриран на този пост да стане главен прокурор, за да може да прикрие всичко онова, което се е случило в мандата на Цацаров. Е, той си свърши работата", подчерта Атанасов.
"С идиотското си поведение, с всичките глупости, които натвори с неадекватното си поведение отклони вниманието от мандата на Цацаров и прикри всичките безобразия административни, а защо не и наказателни по неговия мандат, за да не се търси отговорност нито от Цацаров, нито от приближените му, така че действията на Гешев поприключиха като необходимост, той повече не им е необходим и започнаха да се дистанцират всичките от този кръг", посочи Атанасов.
На въпрос на водещия Сашо Диков кой активира Сарафов, Бойко Атанасов отговори:
"Активираха го хората, които са около Цацаров. Цацаров много добре знаете, че е човекът, който е предан на Бойко Борисов. Бойко Борисов е човекът, който има най-голям интерес прокуратурата да започне да функционира не така хаотично и да не случват такива действия, които да засегнат и него, и неговите хора от ГЕРБ. Виждаме, че Гешев започна да заплашва "лицето Бойко Борисов" и опитва да се еманципира от статуквото, което го е излъчило. Няма как това да се случи. Законът за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс позволяват да се създават такива бих ги нарекъл "административни уроди" да се произвеждат като независими администратори, каквато е и фигурата на главния прокурор и тя е безгранична като власт".
20.05.2023, 11:16 часа
569 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha